Zajc pod zvijezdama na Drenovi

Noć pod zvijezdama

Drenovsku nedjeljnu večer uljepšali su sopranistica Lorena Krstić i pijanist Stipe Bilić. U dvorištu Zavičajnog muzeja, okruženi šumom, uživali smo slušajući muziciranje mladog dvojca.

Program je bio podijeljen u pet kraćih cjelina. U tri cjeline slušali smo solo popijevke hrvatskih autora. U prvoj su nam sa po jednom skladbom predstavljeni Emil Cosseto, Vinko Glasnović, Krsto Odak i Milan Prebanda. Druga cjelina je bio prvi intermezzo u kojem je Stipe Bilić izveo Chopinovu 2. baladu u F-duru (Op.38). U središnjem dijelu programa Sopranistica Lorena Krstić otpjevala nam je dvije skladbe Dore Pejačević te po jednu autora Josipa Hatzea, Božidara Kunca i Blagoja Berse. Nakon toga slijedio je drugi intermezzo u kojem je Stipe Bilić izveo Schubertov Impromptu u B-duru, D.935. Na kraju ove odlične glazbene večeri Lorena Krstić, u pratnji Stipe Bilića, nam je otpjevala skladbe Lastavicam i Ostavljena čiji autor je Ivan pl. Zajc.

Iako je večer nosila naziv Zajc pod zvijezdama, mogla se je u duhu današnjeg vremena zvati i Zvijezde pod zvijezdama jer za ove mlade umjetnike to nije ni malo pretjerano reći. U kvalitetu njihovih izvedbi uvjerili su sedemdesetak prisutnih ljubitelja klasične glazbe o čemu je svjedočio i dugotrajni iskreni pljesak kojim ih je nagradila drenovska publika.

Uz pohvale Loreni Krstić za odlične i dopadljive izvedbe svih solo popijevki, ističemo i vrijedan doprinos Stipe Bilića. U njegovu muzikalnost, odlične izvedbe, ali i ljudske kvalitete Drenovčani su se uvjerili već više puta. Iako je vrhunski glazbenik on je prije svega skroman i samozatajan. Kada je kod kuće na Drenovi, često svira pratnje Pjevačkom zboru Drenova, posebno prilikom njihovih nastupa u crkvi Gospe Karmelske.

Hvala Stipi i Loreni za nezaboravnu večer!