RPLP 2014. – Uređenje dvorišta Zavičajnog muzeja Drenove

RPLP2014_WEB

Cilj projekta RPLP 2014. – Uređenje dvorišta Zavičajnog muzeja Drenove, je estetski i funkcionalno urediti okoliš Zavičajnog muzeja Drenove te stvoriti sadržaje koji će omogućiti kvalitetnije izvođenje slobodnih aktivnosti i programa svih dobnih skupina u okruženju Muzeja.

Tijekom započetih istraživanja o životu na Drenovi između dva rata obavljeno je u kontekstu projekta „Nonićeva tiramola“ prikupljanje svjedočanstava naših sugrađana o životu na granici. U okviru ovog projekta cilj je „revitalizacija“ te granice, odnosno njeno primjereno označavanje kao zanimljive povijesne šetnice. Uz glavnu informativnu tablu pored Muzeja, na odgovarajućim točkama od povijesnog (ili sentimentalnog) značaja postaviti će se table sa QR kodovima koje će omogućiti posjetiteljima u pokretu da na svojim pametnim telefonima dobiju dodatne informacije.

Također će se u okviru projekta očistiti i označiti preostali granični stupovi u okruženju Muzeja te postaviti informativna tabla na kojoj će biti prezentirana trasa nekadašnje granice između Kraljevine Italije i Kraljevine Jugoslavije.