Noć muzeja po 8. put !

Noc Muzeja 2020

Noć muzeja po osmi put održana u Zavičajnom muzeju Drenove

Projekcija filma, izložba i predavanje koji su se jučer održali u Zavičajnom muzeju Drenove bavili su se našim projektima u tijeku : Mundaneumom (arhiv iz belgijskog Monsa), Topotekom (…..) i ČAI – čakavskom umjetnom inteligencijom.

Započeli smo sa zanimljivim filmom o životu Paula Otleta – vizionara koji je uspostavio Mundaneum.

Interakcija sa publikom najdraži nam je dio večeri. Mnogi posjetitelji, a među njima i naši najmlađi sugrađani, aktivno sudjeluju i postavljaju pitanja o temama koje obrađujemo. Veseli nas da spajanje „starih“ tema i novih tehnologija nailazi na odjek među mladima. dr.sc. Benedikt Perak je lijepo objasnio zašto je projekt Topoteka važan u kontekstu očuvanja sijećanja običnih građana, i promocije Citizen Science inicijativa.

Damir Medved ukratko je objasnio gdje se trenutno nalazimo sa našim ČAI projektom, a imali smo priliku sa njima i malo popričati 🙂

A među „zrelijim“ dijelom posjetitelja iskazan je interes za suradnju na radionicama koje ćemo organizirati tijekom veljače. Prva tema radionica će se baviti očuvanje obiteljskih i tradicijskih uspomena (fotografije, dokumenti i sjećanja) kroz projekt Topoteka. Druga tema je nastavak „suradnje“ sa našim ČAI-jem.

O svemu više uskoro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.