Liburnija uplovljava na Drenovu

LFF uplovljava na Drenovu
U sklopu programa Dnevni boravak petkom će se u Zavičajnom muzeju Drenove odigravati brojne aktivnosti. Počinjemo sa gostovanjem odabranih i nagrađenih filmova sa Liburnija Film Festivala – Liburnija uplovljava na Drenovu.
Uvodnu riječ i diskusiju nakon projekcija će voditi Jelena Androić.

Prvi je na redu dokumentarac Gorana Devića NA VODI

Još je to jedna priča o hrvatskoj tranziciji. Prateći rijeku koja teče kroz središte Siska, film gradi portret nekadašnjeg industrijskog grada. Rijeka je danas prostor razonode i opuštanja. Kada podrobnije upoznamo ljude koji se na njoj druže ili samuju, na površinu izbijaju svi društveni konflikti tranzicije. Rijeka otkriva ostatke prošlosti koji su ostali u vodi.

Više o filmu saznajte na:
https://www.havc.hr/hrvatski-film/katalog-hrvatskih-filmova/na-vodi-g-devic

Drugi je na redu dokumentarac Marine Meštrović i Tanje Vujasinović – Mačka je uvijek ženska

Autorice kroz prizmu feminizma odaju hommage svojoj profesorici, jednoj od najznačajnijih hrvatskih kiparica – Mariji Ujević Galetović. Kombinacijom snimaka i animacije Marijine oživljene ženske skulpture prenose životnu priču i stavove svoje autorice.

Više o filmu saznajte na:
https://www.havc.hr/hrvatski-film/katalog-hrvatskih-filmova/macka-je-uvijek-zenska

Treći film je PLUF! Elvisa Lenića

Priča je to o tradicionalnom prvomajskom natjecanju u plufizmu, disciplini u kojoj se vrednuje zvuk kamena bačenog u vodu, a održava se u Limskom kanalu na zapadnoj obali Istre.

Više o filmu saznajte na:
https://www.havc.hr/hrvatski-film/katalog-hrvatskih-filmova/pluf

Program se realizira u suradnji Liburnija Film Festivala i programa Dnevni boravak susjedstva Drenova, kao dio programskog pravca 27 susjedstava , Rijeka 2020.