Drenovski list 1.

Drenovski list 1. – Prvi broj drenovskog lista upravo je izašao

Zašto je informiranost građana važna

Činjenica je da smo bolje i više informirani o događanjima na riječkom Korzu nego o događanjima na Drenovi; na Cvetkovom trgu ili na Lokvi. Tijekom prošlih godina priređivane su na Drenovi izložbe, koncerti, predavanja, književne večeri, sportska natjecanja, zatim razne aktivnosti Mjesnog odbora, Vatrogasnog društva i drugih. Vjerujemo da je loša informiranost  jedan od uzroka često slaboj posjećenosti takvih događanja. Naravno da čovjek koji o nekoj priredbi nije obaviješten, toj priredbi neće niti prisustvovati.

Odlučili smo stoga izdavati informativni list koji bi sve žitelje Drenove na vrijeme obavijestio o priredbama i drugim aktivnostima. U listu ćemo osim obavijesti o priredbama i drugim aktivnostima, redovito davati i druge informacije za koje ocijenimo da mogu biti korisne u svakodnevnom životu. Npr.: radno vrijeme ambulante i ljekarne, raspored sv. misa, radno vrijeme biblioteke i pojedinih trgovina, vozni red autobusa i slično. Osim toga na ovaj vas način želimo upoznati i s društvima i udrugama koje djeluju na području našeg mjesnog odbora. Osim obavijesti nastojat ćemo vas informirati i o aktualnim problemima s kojima se svakodnevno suočavamo, kao i što poduzimamo na njihovom rješavanju.

Pred vama je prvi broj tog lista, kojeg smo nazvali: Drenovski list , a za znak smo izabrali grančicu drena s tri drenjule, budući je po drenu naše lijepo mjesto  dobilo ime.

U pojedini broj ne mogu stati baš sve informacije, jer nam je veličina lista ograničena. Nastojat ćemo kroz nekoliko brojeva upotpuniti i kompletirati sve informacije koje ćemo pribaviti.

Izgradnja sveučilišnih stanova

S velikim veseljem mnogi stanovnici Drenove prate radove na izgradnji stanova za potrebe sveučilišta. Arhitektonsko rješenje  objekata i okoliša je atraktivno i sigurno će doprinijeti boljem izgledu i uređenju šireg područja, i što je najbitnije na Drenovu će se doseliti stotinjak naših mladih   i visokoobrazovanih sugrađana što će, u to vjerujemo, pomoći daljnjem unapređenju rada vjerskih, kulturnih i sportskih aktivnosti na području našeg MO.

Nažalost, s obzirom da u ovoj fazi neće biti realizirano korektno prometno povezivanje objekata s glavnom prometnicom, bojimo se da će radost useljenja u nove stanove biti pomućena prometnom zbrkom koja nas zasigurno očekuje. Iako su proteklih godina u uređenje prometnica na Drenovi potrošena značajna sredstva, i dalje imamo na desetke prometno problematičnih točaka koje otežavaju svakodnevicu, onemogućavaju uvođenje novih servisa za naše građane (minibus) ili su čak pogibeljne (npr. raskrsnica na Boku). I tako umjesto da radimo na uklanjanju problema dobivamo nove.

No valja biti optimističan, i nadamo se da će VMO u suradnji sa nadležnim gradskim službama pronaći odgovarajuće rješenje kako bi početak boravka naših novih susjeda počeo na najbolji mogući način.