Beba Bebač je na Drenovi

Beba Bebač

Predstava Beba Bebač prati prvu godinu života beba blizanaca. Od prvog plača do prvog koraka djevojčica Beba i dječak Bebač suočavaju se s raznim izazovima: grčevima, rastom zubića, puzanjem, ustajanjem i posrtanjem. Njihovi roditelji ne znaju što znači leeee, neeee, aaaa, pa zbog raznih sitnica nazivaju prijatelje, rodbinu i doktore. Za to vrijeme bebe razvijaju vlastiti jezik, samo njima razumljiv, jezik zvukova i slika koji ih vodi u istraživanje svijeta do najsitnijih detalja. Dok će odrasle ova predstava podsjetiti koliko je uistinu važno činiti greške i iznova pokušavati i učiti, naše bebe će se možda po prvi put susresti s lutkarskom umjetnošću te u tom, za njih novom, doživljaju pronaći kazališni ushit koji će ih pratiti u njihovom odrastanju.

Autorsku ekipu predstave čine scenarist i redatelj David Petrović, dramaturški suradnici Nataša Antulov, Goran Zelić i Andrea Špindel, asistent redatelja Goran Zelić, autorica vizualnog identiteta Nisa Hrvatin, skladatelj Olja Dešić, oblikovatelj rasvjete Sanjin Seršić, a izvode je Andrea Špindel i David Petrović.

Prostor izvedbe uz Zavičajni muzej Drenove uređen je volonterskim radom članova udruga “Bez granica” i “Dren” u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva kojim se dvorište muzeja pretvara u javni izvedbeni prostor na otvorenom za predstave, filmske projekcije, predavanja, društveni život…