Posjet Udruge 051 našem muzeju

051 na Drenovi

U subotu, 30. studenog 2019. posjetili su nas članovi riječke Udruge 051, u okviru programa Dnevni boravak,  programskog pravca 27 susjedstava.

Predstavili smo im naše bivše i sadašnje projekte, a i trenutno postavljenu izložbu Obrisi stvari koje dolaze. U 19 sati zajedno smo pogledali dokumentarac Pijana ulica.

Gosti su sa zanimanjem pratili sve što smo im predstavili što za njih nije neobično jer se Udruga 051 dugi niz godina bavi prikupljanjem povijesne građe, fotografija, dokumenata, ali i priča i sjećanja o našem gradu i njegovoj okolici. Vrijedni članovi predstavljaju svoje materijale na web stranicama i forumu http://croinfo.net/ kao i na web stranicama i FB profilu udruge http://www.udruga051.hr/  https://www.facebook.com/udruga.051/.

Puno je zajedničkih tema kojima se bave naše udruge. Ostvarili smo suradnju 2016. godine na Noći muzeja kada smo predstavili dio eksponata članova Udruge 051. Radilo se o dijelovima vojne opreme i municije iz Drugog svjetskog rata. Također  smo u Zborniku objavili jednu kratku priču Vladimira Tonića, člana ove udruge. Radnja priče odvijala se na Drenovi, Velom vrhu, ali i na adresi našeg Zavičajnog muzeja koji je u vrijeme koje priča opisuje bio talijanska carinarnica.

Posjeta udruge 051

Ugodnu večer s dragim gostima završili smo u razgovoru s autorom prikazanog filma Pijana ulica, Marinom Lukanovićem.

Obećali su nam da će nas svakako ponovno posjetiti.