Nacionalni

KineDok 2018

KineDok je zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca. Održava se na često netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije – od kafića i klubova, preko domova kulture i galerija ili u sklopu drugih kulturnih i filmskih manifestacija. KineDok 2018 donosi 15 dugometražnih dokumentaraca, a među njima su festivalske uspješnice, kao i lokalni hitovi iz Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Norveške, Bugarske i Hrvatske. Cilj KineDoka je zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, predstaviti autore i njihove filmove publici te razviti dijalog o društveno važnim temama.

Dođite i pogledajte intrigantne priče o ljudima poput vas, s ljudima poput vas. Sve što trebate je pronaći sebi najbliže mjesto na popisu lokacija.

U suradnji s Restartom, KineDok u Hrvatskoj zasad prikazuje 21 partner i to u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Karlovcu, Puli, Umagu, Bjelovaru, Čakovcu, Zaboku, Varaždinu, Križevcima, Sinju, Požegi, Dubrovniku, Metkoviću i drugim mjestima!

Ako mislite da su vam sve lokacije predaleke i da bi bilo sjajno organizirati projekcije u vlastitom gradu ili mjestu – u kulturnom centru, lokalnom kafiću ili čak na plaži – slobodno nas kontaktirajte na petra@restartlabel.net i mi ćemo vam pomoći da postavite svoje kino i uživate u projekcijama sjajnih dokumentaraca!

KineDok se provodi uz podršku zaklade Kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

KineDok katalog ponudit će 15 filmova iz 8 zemalja Europe koji će biti prikazani na više od 20 lokacija, u svakoj od zemalja.

Kinedok na Drenovi:

# NASLOV Trajanje TERMIN LOKACIJA
1 Zvijer je još živa 90′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja
2 Vlak nade 79′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja
3 Daliborekov bijeli svijet 105′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja
4 Ultra 81′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja
5 Ne ostavljaj me 107′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja
6 Češki mir 89′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja
7 Mirage 42′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja
8 Dum spiro spero 50′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja
9 Hotel Svitanje 49′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja
10 Kupus, krumpir i ostali demoni 60′ Petkom u 21 sat Zavičajni muzej Drenova – vrt muzeja